Hvad er seksuelle tanker om børn?

Måske er du usikker på, om dine tanker om børn er seksuelle, eller om der er noget andet på spil.

Hvad mener vi med ‘seksuelle tanker’?

Tanker er noget, der går igennem vores hoveder, og de er ikke farlige i sig selv. Vi ved, at det kan være svært at styre sine tanker alene. ‘Seksuelle tanker’ er typisk tanker, som du tænder på, og som kan gøre dig seksuelt opstemt. 


Hvad mener vi med ‘børn’?

Når vi taler om seksuelle tanker om børn, mener vi børn fra 0-14 år, altså personer under den seksuelle lavalder. Det kan være, du selv er i denne aldersgruppe, og hvordan skal du så lige forholde dig til det?

Det er helt normalt, at jævnaldrende har seksuelle tanker om hinanden. Men hvis du i højere grad føler dig seksuelt tiltrukket af børn, som er minimum to år yngre end dig selv, kan det være en god idé at være opmærksom på det. 

Hvis du har seksuelle tanker om børn

Det er vigtigt at huske på, at vores tanker er noget, som kan komme og gå. Måske du lige nu har seksuelle tanker om et specifikt barn, og måske er de væk igen i morgen. Hvis du er bekymret over dine seksuelle tanker om børn, er det vigtigt, at du lytter til din bekymring.

Læg mærke til følgende ting om dine seksuelle tanker om børn:

  • Hvor længe har du haft dine seksuelle tanker om børn?
  • Hvor ofte har du disse tanker?
  • Har dine tanker udviklet sig i den periode, du har haft dem?

Hvis du oplever, at dine tanker er ukontrollerbare, og du har svære følelser i forbindelse med dem, så kan du søge hjælp. Husk på, at dine tanker ikke gør dig til et forkert menneske. Det er bare tanker, og du kan sagtens få hjælp til at håndtere dem.

Video: Hvad er seksuelle tanker om børn, og hvad kan du gøre, hvis du har dem?

Se video med psykolog Kuno Sørensen om, hvordan man definerer det at have seksuelle tanker om børn, og hvornår der er grund til at være bekymret, hvis man har de tanker.