Hvorfor har jeg det dårligt?

Det er vigtigt, at du husker på, at du ikke har bedt om at have de tanker, du har. Dine seksuelle tanker om børn gør dig ikke til en dårlig person. Du fortjener hjælp og støtte ligesom alle andre, der har problemer.

Det er helt normalt at have det svært. Vi ved, at personer, der har seksuelle tanker om børn, kan få det meget dårligt med sig selv. Prøv at lægge mærke til, om du oplever nogle af de nedenstående tegn:

  • Jeg bekymrer mig meget og føler, at det bliver sværere at styre mine tanker
  • Jeg føler mig anspændt, eller har svært ved at sove
  • Jeg har svært ved at koncentrere mig i hverdagen
  • Jeg frygter, at der kommer til at ske noget slemt for mig eller dem, jeg holder af 
  • Jeg føler mig nedtrykt, og jeg har svært ved at samle energi til noget 
  • Jeg har selvbebrejdende tanker og dårlig samvittighed 
  • Jeg føler, at jeg er forkert, en dårlig person, eller at jeg er ulækker

Hvis du er plaget af bekymringer og tanker, kan det medføre en svær og smertefuld hverdag. Nogle oplever endda, at situationen føles så uoverskuelig og uløselig, at de ikke kan overskue at leve med byrden.

Hvis du har selvkritiske tanker eller tanker om selvmord, er det vigtigt, at du beder om professionel hjælp. Der findes heldigvis mange dygtige folk, der ved meget om, hvordan de kan hjælpe dig, så du kan få det godt med dig selv og livet igen.

Hvem kan jeg kontakte?

Egen læge: Hvis du oplever nogle af ovenstående symptomer eller har selvmordstanker, kan du kontakte din læge. Dine læge har tavshedspligt og kan sørge for, at du får den nødvendige hjælp, så du kan få det godt igen. 

Vagtlægen: Kontaktes uden for egen læges åbningstid. Find telefonnummer på vagtlægen i din region her.

Livslinien: Hvis du har tanker eller planer om selvmord, kan du kontakte Livslinien anonymt. Telefonrådgivningen er åben alle årets dage mellem kl. 11-03.
Ring til 70 20 12 01 eller få online rådgivning på Skrivdet.dk.

Video: Hvordan kan en læge hjælpe dig?

Se video med læge og professor Christian Graugaard om, hvordan en læge kan hjælpe dig, hvis du har seksuelle tanker om børn.