Hvorfor er det en god ide at fortælle det til andre?

Du føler dig mindre alene
Når du fortæller andre om dine problemer, er du mindre ensom i din situation. Desuden kan andre hjælpe dig med, hvordan du kan få den rette støtte, så du kan løse dine problemer.

Det letter
Når du går med dine problemer alene, vokser de sig ofte store, og du kan få flere negative tanker. Til sidst kan situationen virke uoverskuelig og uløselig. Det vil oftest opleves lettere, når du har delt dine problemer med andre. Jo før du samler dig mod til at gøre dette, jo bedre. Men husk på, at det aldrig er for sent at betro sig andre.

Nye muligheder åbner sig
Når du ikke taler med andre om dine problemer, kan det være svært at komme på tanker, som kan hjælpe dig mod en løsning. Når du taler med voksne, kan du blive præsenteret for nye muligheder og ideer til, hvordan du kan komme videre.

Du har ret til at blive hjulpet
Du skal huske på, at du som ung har rettigheder. Det betyder, at du har krav på noget. Hvis du fx har spørgsmål om sex, kroppen og sundhed, så har du ret til undervisning. Desuden har du ret til at få hjælp, når det drejer sig om sundhed, seksualitet, eller fysiske eller psykiske problemer.

Alle kan have brug for en hjælpende hånd
Nogle ser det måske som et tegn på svaghed, hvis man beder om hjælp. Det er forkert. Alle mennesker kan have brug for hjælp til at løse deres problemer. Selv superhelte har brug for hjælpere – tænk bare på Batman og Robin.

Hvis du kan mærke en lyst til at fortælle det til andre, så de kan hjælpe dig, men stadig synes det er svært, så kan du her læse, hvordan du kan få mod til at gøre det.