Er der et brev, jeg kan give til mine forældre?

Hvis du synes, det er svært at få fortalt om dine seksuelle tanker om børn, så kan du overveje at give dine forældre nedenstående brev.

Her kan du se en kladde til et brev til dine forældre, hvis du føler, at det er for svært at fortælle det selv. 

Kære forælder

Det her brev er til dig. Måske har du fundet det ved en tilfældighed. Måske ser du det, fordi dit barn har vist dig det.

Du får brevet, fordi dit barn gerne vil fortælle dig noget, som er svært at få sagt. Måske er dit barn bekymret for, hvordan du vil reagere eller tænke. Det bedste du kan gøre for dit barn er at læse dette brev i ro og mag og bagefter måske lige tage dig et øjebliks ro og tid til at samle dig, hvis du har brug for det. Hvis du har brug for længere tid, inden du snakker med dit barn om brevet, så sig måske roligt til dit barn, at det vil du gerne tale om, men du bliver nødt til at vente til fx i morgen aften.

Dit barn har fundet dette brev på hjemmesiden CTRL, der er drevet af Red Barnet. CTRL er en informationsside for unge, der er bekymrede over deres seksuelle tanker om børn. 

Hos Red Barnet ved vi, at nogle unge, som oplever at have seksuelle tanker om børn, har rigtig svært ved at få det fortalt til deres forældre. Det kan være fordi, at emner, der har noget med sex at gøre, kan være pinlige, og i dette tilfælde meget skamfuldt. Mange, der har disse tanker, er meget bange for deres forældres reaktion: ‘Bliver de nu sure? Mener de, at det er min egen skyld, og at jeg er et monster? Vil de forstå det? Vil de nogensinde kunne se mig som deres barn igen?’.

Hvis dit barn fortæller, at han eller hun oplever at have seksuelle tanker om børn, bliver du måske først chokeret. Din umiddelbare reaktion kan være at vise, at du er vred, ked af det eller måske endda frastødt. Men tag en dyb indånding. Hvis dit barn har taget sig mod til at fortælle dig om sine bekymrende tanker, så har dit barn brug for hjælp og støtte og ikke en afvisning. 

Red Barnet har stor erfaring med at rådgive børn, unge og forældre, der har seksuelle tanker om børn. Det er vigtigt, at du ved, at selvom man kan opleve at have seksuelle tanker om børn, så er det ikke automatisk sådan, at man også gør skade på børn. Dit barn har højst sandsynligt været på vores hjemmeside, fordi det er bekymret og ønsker at få det bedre – og netop ikke ønsker at skade andre.

Du kan stille konkrete spørgsmål for at forstå situationen, fx ‘er det en specifik person, du har tanker om?’, ‘har du handlet på dine tanker/følelser?’. Og vigtigst af alt: Husk at fortælle dit barn, at det ikke er hans/hendes egen skyld, at vedkommende har disse tanker.

Du ved måske ikke, hvordan man tager hånd om situationen. Det er okay. I første omgang er det blot vigtigt, at du fortæller dit barn, at det ikke er barnets skyld, at barnet har oplevet sådanne tanker. Sig også, at du vil hjælpe dit barn med at få den støtte og behandling, som barnet har brug for. 

Du kan finde mere information om, det at være unge og have seksuelle tanker om børn på sitet ctrl.redbarnet.dk. Her kan du også finde oplysninger om, hvordan dit barn kan få den hjælp, som han/hun fortjener. 

Mange hilsener
CTRL/Red Barnet